Jelikož je období dozrávání podzimních jablíček, rozhodli jsme se s dětmi ve družince II, že toho musíme využít a na chvilku se dáme do role pekařů. Připravili jsme si vše, co bylo potřeba na naši oblíbenou buchtu  – štrůdl. Jako první na řadu přišlo loupání jablíček a následovalo strouhání na struhadle. Kuchaře máme opravdu profesionální, jelikož všechny prsty co strouhaly jablíčka, zůstaly neporušené.  A pak přišla na řadu velmi oblíbená část a to válení těsta. Máme ve družince zdatné kluky, takže jsme neměli pochybnosti, že by to nezvládli.  Pak už jsme dávali nastrouhaná jablka na těsto a zamotali. Troška cukru musí být i trochu skořice, která se postarala o krásnou vůní, jež provoněla celou naši školu.  Velký test nás čekal po upečení. Došlo na ochutnávky. A musíme říct, že test dopadl na výbornou.

Zapsala: Monika Böhmerová