V naší ŠD 7 proběhla akce ,, Hledání ducha Vánoc“, která byla plánovaná na termín 16.12. Díky vysoké absenci a malému časovému prostoru jsme tuto akci museli prodloužit o týden.

První tematický den jsme si společně přečetli pohádku o Ztracené hvězdě betlémské, rozdali si tajenku, která se vyplňovala dle splněných úkolů a ve které nás čekala na konci akce tajenka s překvapením.

V pondělí jsme si nazdobili svíčku, každý dle svého a zapsali si do prvního okýnka tajenky. Jako další úkol nás čekala zkouška pletení vánočky. Žáci si vyzkoušeli za pomocí paní vychovatelek plést vánočku z plastelíny a za odměnu si pak nakrájeli, namazali a pochutnali na vánočce opravdové.

Ve středu nás čekal úkol se sněhulákem. Stříhali jsme, lepili, psali každý své jméno a vznikl nám z toho krásný sněhuláček, který nám vyzdobil naši družinku. Další den nás čekalo pečení cukroví a tvoření vloček z popcornu. Cukroví jsme dělali z listového těsta a čokolády toffifee. Mezitím co se nám hvězdičky pekly v troubě, jsme poslouchali vánoční koledy a u toho vytvářeli vločky z popcornu. Navlékali jsme pomocí jehly a nitě a potrénovali tak jemnou motoriku.

Poslední den v pátek nás čekalo po vyluštění tajenky malé překvapení pod stromečkem, povídali jsme si o Vánocích a jejich tradicích, a nakonec si pustili vánoční pohádku. Celý týden jsme si společně pěkně užili.