V pátek 9. 6. jsme s naší třídou navštívili Rekreační oblast Štěrkoviště. Způsob přepravy byl kombinovaný. Ráno jsme upřednostnili pěší turistiku, během které jsme nejen podporovali fyzickou zdatnost žáků, ale také procvičovali pravidla bezpečného pohybu v blízkosti silnice a železnice. Zpět do školy jsme využili městskou dopravu, abychom žáky učili ohleduplnosti k ostatním cestujícím a vhodnému chování v dopravních prostředcích. 

Cílem naší akce byla návštěva dětského hřiště v Rekreační oblasti Štěrkoviště, které nabízí širokou škálu zábavných herních prvků pro různé věkové skupiny. Někteří žáci pobíhali od jedné aktivity ke druhé, jiní se zaměřili na své favorizované činnosti jako je houpání na houpačce a skákání na trampolíně. Po sportovním výkonu se všichni s chutí pustili do svačiny, kterou si donesli z domu. Poté jsme se vydali pěšky směrem ke Společenskému domu do cukrárny a těšili se na sladkou odměnu. Žáci zde měli možnost si vybrat ten produkt, na který měli právě chuť. Někdo upřednostnil zmrzlinu, jiný sladkou kofolu.  

Cestu zpět autobusem žáci zvládli na výbornou. Byli ukáznění, uvědomovali si důležitost zachování klidu, respektovali cestující. Všichni si zaslouží velkou pochvalu.

 

Zapsala: Mgr. Jiřina Muchová