Ve středu 7.2.2024 proběhl pod záštitou Českého hnutí speciálních olympiád druhý ročník „Regionálního turnaje v kopané“, který se konal v Otrokovicích ve sportovní hale. Tohoto turnaje se zúčastnily tři týmy: ZŠ Otrokovice, Komenského, ZŠ Zlín, Mostní a ZŠ a MŠ Uherské Hradiště, Palackého náměstí. Žádnému utkání nechyběla před plnou tribunou bojovnost a nasazení.

Pohár pro vítěze nakonec zaslouženě získali hráči z Uherského Hradiště, druhé místo obsadili hráčí ze Zlína a na třetím místě skončili hráči naší školy. Naše mužstvo předvedlo na turnaji dobrý výkon, ani v jednom zápase herně nepropadlo.

I přesto, že jsme obsadili třetí, tedy poslední místo, odcházeli naší žáci se vztyčenou hlavou. Pozitivní zprávou je rovněž vyhlášení naší Markétky Sabákové, jako největší sympaťačky turnaje! Nejen jí děkujeme za předvedený výkon, bojovnost, nasazení a za skvělou reprezentaci školy. Všem patří velká pochvala.

Poděkování patří též sportovnímu řediteli ČHSO Davidovi Bělůnkovi, který zajistil bezvadný provoz haly včetně cen a občerstvení pro sportovce, Josefu Pirkovi, který všechny zápasy řídil a po celou dobu turnaje dbal na dodržování pravidel fair-play a  paní Renatě Lacigové, která se ujala role zdravotnice. Všichni už se těšíme na příští ročník.

Sportu zdar a fotbalu zvlášť.

 

Individuální ocenění pořadatelů turnaje

Nejlepší střelec – Justin Gabčo (Zlín)

Nejlepší brankář – Matěj Gloser (Uherské Hradiště)

Cena sympatie – Markéta Sabáková (Otrokovice)