Minulou středu 10. 5. se v rámci oslav 70. výročí naší školy otevřely dveře budovy, ve které sídlíme, pro širokou veřejnost. Návštěvníci si mohli školu nejenom prohlédnout, ale i díky připravenému programu v odborných učebnách, vyzkoušet, jak se u nás učí.

V přízemí budovy je čekala prezentace práce v dílnách, žáci ukázali, jak se připravují na budoucí povolání. V dílničkách si mohli návštěvníci vyzkoušet práci s robotickými pomůckami. Ve cvičném bytě žáci předvedli, že se nebojí žádných domácích prací. Celá budova školy celý den krásně voněla, neboť ve cvičné kuchyni se pekly dobroty. Hned ve vedlejší místnosti se mohli návštěvníci zapotit při ukázce práce v tělocvičně s našimi speciálními pomůckami pro podporu motorického a senzorického vnímání.

V prvním patře probíhala výuka hudební výchovy s využitím prvků muzikoterapie. V rámci této učebny bylo možné, si vyzkoušet tvorbu digitálních efektů a triků s využitím Green Screen. A nakonec mohli všichni relaxovat při ukázce výuky v místnosti Snoezelen.

Děkujeme všem za návštěvu! Dle ohlasů se všem u nás moc líbilo a čas strávený prohlídkou naší školy si moc užili 😊.

Zapsala: Mgr. Adéla Kohelová