Když je člověku 70 let, znamená to, že pomalými krůčky spěje ke konci své životní etapy. Když je ale 70 let naší škole, znamená to kus bohatého života a odvedené práce za námi, a především další kroky dopředu, kroky plné tvůrčí práce s dětmi a radostných chvilek. A protože kulatiny se slaví, slavili jsme i my.

K oslavám k 70. výročí založení naší školy se konalo i vystoupení žáků, a to v úterý 9. 5. 2023. Místo konání bylo v Otrokovické Besedě. Pozvánku obdrželi všichni rodiče a pozvaní hosté. Přivítání se ujala paní ředitelka, která pozdravila všechny přítomné. Celý program pak moderovala paní učitelka z naší školy. Na úvod zazněly krásné zvuky bubnů djembe, na které hrály děti ze školní družiny. Poté děti z přípravného stupně předvedly básničku, kterou doprovodily svižným tancem. V dalším vystoupení ukázaly děti z II. třídy, jak se pracuje ve třídě – tak trošku si zahrály na školu. Následovalo sportovně taneční vystoupení žáků III. třídy, které se neslo v duchu – „Když nemůžeš, tak přidej víc“. Píseň „Když se narodíme“, nejen divadelně předvedli žáci ze IV. třídy, ale celé vystoupení doprovázeli znakem do řeči. Poté následovalo vystoupení žáků V. třídy, kteří zazpívali svou vlastní složenou píseň – „Ten umí to, ta zase tohle a všichni dohromady naučí se moc“. Pokračovalo se v hudebním duchu, žáci VI. třídy si připravili divadelní zpracování 3 písniček. A u hudby ještě zůstaneme. Žáci VII. třídy se rozpohybovali na písničku „Chňapík“. Zazněla také známá píseň J. Travolty – „Auťák“ a roztančila nejenom kluky a holky z VIII. třídy. V tanci pokračovali i žáci IX. třídy, kteří se rozpohybovali rytmu rocken rollu. Poslední vystoupení bylo opět na bubny djembe, tentokrát žáci X. třídy bubnovali na nestárnoucí píseň We will rock you. Byli také super. A to byl konec vystoupení našich žáků. Na závěr celého programu jsme pro všechny přítomné přichystali překvapení. Zaměstnanci školy natočili video se zdravicí a maminky dostaly od svých dětí krásnou růži ke Dni matek. 

Poté jsme si všichni řekli: „Máme to za sebou, všechno jsme to společně zvládli, děti byly úžasné“.  Některým rodičům, a nejen jim, ukápla i slzička.

Při rozloučení, dostali rodiče dětí a žáků netradiční kalendář na příští kalendářní rok z dílny autorů pedagogů naší školy.

Vystoupení našich žáků byla moc vydařená, zejména pak ohlasy rodičů a hostů byly velmi pochvalné. Chválíme touto cestou naše pedagogy a žáky za jejich nelehkou práci a úsilí při přípravě, ale také všechny, kteří se na organizaci podíleli. Děkujeme všem hostům za účast a za společné vzpomínky na chvíle, spojené s naší školou.

 

Zapsala: Lucie Orsavová