„Hoří, hoří!“ „Tohle není cvičení!“ „Ihned opusťte budovu školy!“ Zaznělo ve středu 27.9. v 9:00 hod ráno z rozhlasu naší školy. Ne jednomu pedagogovi i žákovi přeběhl mráz po zádech, ale všichni zachovali klid a v rychlém čase vyběhli před budovu školy. A jako správný kapitán, tak i naše paní ředitelka opustila školu jako poslední. Venku přepočítala žáky ve všech třídách a už se k nám řítila dvě hasičská auta.  A protože hasiči jsou profesionálové, tak i jejich zásah byl velmi profesionální. Oheň byl uhašen, jedna pohřešovaná osoba zachráněna a naše škola neskončila v plamenech.

Jestli se ptáte, zda opravdu hořelo, tak nikoliv. Toto cvičení probíhalo jako opravdový hasičský zásah, takže do poslední chvíle málokdo tušil, jestli jde o skutečný požár nebo cvičný poplach. Figurína byla nachystána do budovy školy úmyslně velitelem zásahu a úkol pro hasiče zněl jasně. Hoří a jedna osoba je pohřešována.

Jsme moc rádi za tuto zkušenost, protože si člověk vyzkouší, jak důležité je zachovat klidnou hlavu, být pohotový a co dělat v krizové situaci.

Děkujeme hasičům za ukázku zásahu a prohlídku hasičských vozidel. Dětem se to moc líbilo.

Za vedení

Lucie Orsavová