Bramborový salát patří mezi největší tradici Vánoc. Kromě základních surovin jako jsou brambory, vejce, kořenová zelenina, kyselá okurka a majonéza, si každá rodina přidá svoji ingredienci a vytvoří si tak vlastní originální recept. I my jsme se rozhodli, že si v pracovních činnostech s paní ředitelkou, uvaříme takový jen náš bramborový salát. Jako první jsme si uvařili a oloupali brambory. Poté jsme do hrnce s vodou dali vařit vajíčka. Uvařené vejce jsme smíchali s bramborami, sterilovanou zeleninou a kyselými okurkami. To celé jsme osolili, opepřili, přidali hořčici a majonézu. Aby byl ještě chutnější, přilili jsme trošku zbylého láku z okurek. Celý salát jsme pořádně zamíchali, tak aby se propojily všechny chutě.

Bramborový salát jsme nakonec ochutnali, moc se nám povedl a všichni si na něm moc pochutnali!

Zapsala: Kristýna Prechtlová