Velikonoce jsou svátky jara a mládí. Základní symboly jsou nejen barevná vajíčka a tatar, ale i spousta dobrého jídla. K tradičním velikonočním pokrmům patří například mazanec, Jidáše nebo třeba nádivka. A právě nádivku jsme se rozhodli upéct v pracovních činnostech s paní ředitelkou. Jako první jsme si nakrájeli rohlíky, které jsme přendali do velké mísy. Rohlíky jsme smíchali s mlékem a žloutky. Do směsi jsme přidali uzené maso a čerstvě nakrájenou zelenou petrželku. Pak jsme přisypali trošku muškátového oříšku, soli a pepře. Na závěr jsme opatrně vmíchali vyšlehaný sníh z bílků, vložili do předem vymazaného pekáče a dali péct do trouby. Než se nám nádivka upekla, zhlédli jsme prezentaci o Velikonocích a tradicích, které k nim patří.  A na konec přišla nejlepší část, a to ochutnávání upečené nádivky.  Všem nám moc chutnalo a my děkujeme paní ředitelce za skvělou hodinu!

Zapsala: Kristýna Prechtlová