Ve škole se konal velký svátek, a to Den matek. Žáci společně se svými učiteli a maminkami se postarali o to, aby tento den byl pro všechny maminky nezapomenutelný.
Už několik týdnů předem se žáci začali připravovat na tento speciální den. Společně s učiteli a maminkami tvořili dárky. Vyráběli přáníčka, papírové květiny, obrázky a další krásné výrobky, které měly maminky potěšit. Nechybělo ani pečení perníčků, které bylo velice oblíbené. Žáci nakoupili potřebné suroviny a společně s rodiči pekli a zdobili perníčky.
Práce na dárcích a pečení perníčků byla nejen velice zábavná, ale také velice dojemná. Děti s obrovským nadšením pracovaly na každém detailu a snažily se udělat co nejkrásnější dárek pro svou maminku. Rodiče se zapojili do práce se stejným elánem a radostí jako jejich děti.
Výsledky jejich práce byly skutečně úžasné. Přáníčka a výrobky vypadaly nádherně a byly plné lásky a péče. Maminky, které byly přítomné na slavnostním setkání, byly dojaty a potěšeny, že jejich děti pro ně udělaly tak krásné dárky.
Celý den byl naplněn radostí, smíchem a láskou. Všichni si užili společného času a vytvořili nezapomenutelné chvíle, které budou mít v paměti dlouho. Bylo to skvělé, jak se všichni sešli a pracovali společně na něčem tak krásném a ušlechtilém jako je radost a štěstí jejich milovaných matek. 

Za tým II. třídy zapsala:
Bc. Jarmila Zavadilová